viktig information inför din behandling

Ett krav för att få genomgå en behandling är att vi först genomför en ansiktskonsultation och sätter upp en individuell behandlingsplan. Vi går igenom de faktiska problemområden och det du upplever som besvärande. 


En ärlig bedömning och rekommendation ges samt ett kostnadsförslag.

 

Alla som ska genomgå en behandling måste fylla i en hälsodeklaration som sedan journalförs. 

Före- och efterbilder tas som även de förs in i journal.

 

För att få en behandling måste du ha fyllt 18 år, du får ej vara gravid eller ammande.

 

Se till att vara osminkad när du kommer för en behandling.

 

Kosttillskott som Omega-3 samt vitamin E kan ge ökad blödningsrisk och därmed risk för hematom. Detsamma gäller för acetylsalicylsyra. Du bör därför avstå från dessa några veckor före behandlingen.


Efter behandlingen kan det förekomma viss svullnad. 

Det är framförallt vanligt att läpparna svullnar efter behandling av dem, men detta försvinner efter några dagar. Blåmärken är inte heller ovanligt förekommande, de håller i sig några dagar men ibland kan de sitta i upp till två veckor.

 

Ett kostnadsfritt återbesök bokas in efter behandlingen och ska ske mellan en till två veckor efter behandling.

filler

Det finns en mängd filler-preparat på marknaden, men jag använder mig av Belotero som är tredje generation filler. 


Belotero är en hyaluronsyra-filler som slätar ut veck och linjer, ger fylligare läppar, framhäver konturerna i ansikte och föryngrar huden utan att klumpa sig. Risken för en allergisk reaktion är minimal då produkten är icke animalisk och helt liknar kroppens egen hyaluronsyra. Den är helt utan mikropartiklar vilket ger det renaste, mjukaste resultat. 


Effekten av Belotero kan sitta i upp till 18 månader men det är väldigt individuellt och beroende av vad som behandlas. För att exempelvis fylla läpparna används en mjukare filler med lägre korslänkning som därmed ger kortare hållbarhet, ca 6-7 månader.

botox

Botulinumtoxin (typA) är ett muskelavslappnande ämne som injiceras under huden för att begränsa nervinpulserna som orsakar överaktivitet av muskulaturen. 


Framgångsrika behandlingsområden med hjälp av botulinum är pannrynkor, ”bekymmersrynkan”(glabella) mellan ögonen och ”kråksparkar”/skrattrynkor i ögonens utkanter. Kan även användas för att lyfta trötta ögonlock. 


Effekten varar upp till sex månader.